MAX Premium Burgers – kto z Radomian jeszcze nie słyszał o tej restauracji? Wczoraj mieliśmy okazję po raz pierwszy przetestować ich ofertę. Ten szwedzki fast food klasy premium otworzył się w Alei Grzecznarowskiego 46A. Już pierwszego dnia pojawiły się tam prawdziwe tłumy, chcąc spróbować burgerów, frytek i shake’ów. Przez lokal pierwszego dnia przewinęło się ponad 4 tysiące klientów! Radomski MAX ustanowił rekord sprzedaży w dniu otwarcia, nie tylko w Polsce, ale wśród wszystkich rynków, na których działa firma! MAX Premium Burgers ma więc szansę na dobre wpisać się w kulinarną mapę Radomia. Poznajmy zatem tę restaurację nieco bliżej.
Pierwszy lokal sieci powstał w 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson otworzyli swój lokal w Gallivare, na północy Szwecji, za kołem podbiegunowym. Ich burgery szybko zrobiły furorę, a mały bar rozrósł się do dużej sieci, jednakże wciąż pozostając firmą rodzinną. Dziś rolę prezesa MAXa pełni syn założycieli - Richard Bergfors. Obecnie MAX Premium Burgers prowadzi 174 restauracje w pięciu krajach: Szwecji, Danii, Norwegii, Polsce i Egipcie. W Polsce jest to już dwunasty lokal tej sieci. Pierwszy w Radomiu i miejmy nadzieję, nie jedyny. Czekamy na kolejne.
Co wyróżnia MAXa? Przede wszystkim smak.i jakość. Oferta jest szeroka: od burgerów, przez, frytki, kurczaki, sałatki, po shaki i lody. Dzięki równorzędnemu traktowaniu oferty mięsnej jaki i wegetariańskiej oraz szerokim możliwości personalizacji składu każdy znajdzie tu coś dla siebie. Dla wielu gości smak kotleta plant beef (roślinnej ‘wołowiny”) czy wege nuggetsów jest prównywalny (jeśli nie lepszy) od wołowiny czy kurczaka.
MAX Burgers działa w sposób odpowiedzialny, chcąc być częścią zrównoważonego społeczeństwa i punktem odniesienia dla branży gastronomicznej. W ramach projektu „BURGERY POZYTYWNE DLA KLIMATU”, MAX mierzy emisję gazów cieplarnianych na każdym etapie produkcji, jednocześnie wdrażając rozwiązania, mające na celu redukcję ich emisji. MAX finansuje odtwarzanie leśnych ekosystemów w Afryce, w ten sposób absorbując 110% swoich emisji.
Dlaczego warto wybrać się do MAX Premium Burgers? Atrakcyjny skandynawski design restauracji sprawia, że jest to miejsce odpowiednie zarówno na szybki lunch jak i wizytę z rodziną, spotkanie towarzyskie czy randkę. Liczba burgerów w ofercie, zarówno wołowych, jak i kurczakowych bądź wegetariańskich jest bardzo duża. Burgery takie jak Spicy Avocado Burger z kostkami awokado i papryczkami jalapeno, Grand Deluxe Umami Burger z Bekonem z sosem na bazie majonezu truflowego czy Grand Deluxe Signature Burger w połączeniu z pysznymi frytkami ze skórką czy shakiem jagodowym to prawdziwa uczta. Czy Wy też już jesteście głodni?