[gallery id=1116]
Uczestnicy nie tylko czują się lepiej, ale i wyglądają na coraz bardziej wysportowanych. Razem stracili już ponad 20 kg. Znacząco poprawili też kondycję. Są zadowoleni z efektów. Większość założeń, które postawili sobie organizatorzy i uczestnicy realizowana jest bez większych przeszkód. Oczywiście nie obyło się bez „poślizgów”. Wyjazdy służbowe, choroby, czy nawet zbyt intensywne ćwiczenia i objawy przetrenowania zmusiły naszych uczestników do nieplanowanych przerw. Jednak wśród wszystkich uczestników zauważalny jest znaczący spadek masy ciała – powiedział Arkadiusz Sajnok, koordynator projektu.
Z pomiarów prowadzonych przez dietetyczkę Dorotę Sidorko wynika, że zawodnicy sukcesywnie poprawiają procentową relację między mięśniami a tkanką tłuszczową. Jednocześnie udało im się uniknąć większych kontuzji czy długich przerw w treningach.
W ostatnim czasie uczestnicy „Zmień się na LATO/A” otrzymali dodatkową pomoc. Catering Domaniowski” codziennie dostarcza wszystkim zbilansowane i uzgodnione z dietetykiem posiłki (czytaj TUTAJ). W ostatnim miesiącu nastąpiły także zmiany jeżeli chodzi o siłownię. Z fazy rozruchu uczestnicy przeszli na intensywny trening. Mogli także skorzystać z wiedzy eksperta od suplementacji.
- Mam ostatnio dużo energii i bardziej intensywny trening mnie nie przeraża. Bardziej boję się o czas. Mam go w ostatnim okresie coraz mniej. Jednak mam nadzieję, że mimo wszystko uda mi się jeszcze poprawić kondycję przed finałem - mówi Piotr Kotwicki.
- W ostatnich tygodniach do współpracy udało się nam zaprosić kilka firm, dzięki którym będziemy mogli zwiększyć pulę nagród. W tym miejscu chcielibyśmy szczególnie podziękować siłowni Athletic, Specjalistycznej Pracowni Analiz Medycznych Krystyny Bałdys, Wyższej szkole Handlowej w Kielcach, fightsports.pl, SPA Relaks, klubowi strzeleckiemu „Precyzja Radom” i Cateringowi Domaniowskiemu, które już zadeklarowały pomoc. Oczywiście uśmiechamy się do kolejnych - żartuje Arek Sajnok.
Zachęcamy do śledzenia postępów uczestników w kolejnych odsłonach. O ich dotychczasowych postępach oraz porady specjalistów można przeczytać TUTAJ.